Ls400 Tapasztalatok és felhasználói ismeretek

Évjárat: 1990-2000

Ls400 Tapasztalatok és felhasználói ismeretek

HozzászólásSzerző: Odzsee » 2010.12.30. 20:29

Sziasztok!

Ezt a topicot az Ls 400 tulajok tapasztalat cserélése céljából hoztam létre.

Ha van valakinek 1.-4. generációs Ls400-a írjon.A tapasztalatokat,gondokat-problémákat,élményeket írjátok le.Hátha tudunk egymásnak segíteni.

Üdv.:

Odzsee
V8 Powa
Odzsee
Lexus rajongó
Lexus rajongó

Gépjármű tipusa: Ls400
évjárat: 1999

Re: Ls400 Tapasztalatok és felhasználói ismeretek

HozzászólásSzerző: Makaveli » 2011.01.01. 15:08

Szép az autód!

Neked mik a tapasztalataid vele?

Esetleges hibák vannak?

Fogyasztása hogy alakul?

Üdv

Makaveli
2JZGE
Makaveli
Lexus rajongó
Lexus rajongó

Képek: 5
Gépjármű tipusa: IS300
évjárat: 2002

HozzászólásSzerző: Odzsee » 2011.01.03. 22:10

Szia!

Köszi a bókot.Sikerült megtalálnom az ország legszebb Ls400-át.Újonnan lett hozva 99-ben az USA-ból.Végig vezetett szervízkönyves,sérülésmentes.Én vagyok a második tulaja,110.000mérföld van benne,ja és a legjobb,hogy gyöngyházfehér ;)

A tapasztalataim egyértelműen pozitívak.Azt kaptam amit vártam a típustól.Csendes,hangtalan suhanás,kényelem.Eddig semmilyen hibát nem tapasztaltam.A futómű gumiszilentek már nem az igaziak,azokat nemsokára kicserélem,illetve egy kapcsolóban kiégett az izzó,eddig ennyi a hibája az autónak.
De imádom,rengeteg az extra benne.Nakamichi csomagos,ez a légrugón és a navigáción kívül a legmagasabb felszereltség.A megvétel után csináltam rajta egy nagy szervízt gyári alkatrészekből(vezérlés,szíjak,görgök,szűrők,fékek,olajak)motorban,váltóban,diffiben minden lecserélve.

A fogyasztás most télen 21,7MPG=11,1L/100km a fedélzeti comp.szerint.Eddigi legjobb fogyasztásom 24,2MPG=9,8L/100km(a gyári prospektus szerint a max. elérhető fogyasztás 24MPG).Szóval nem panaszkodhatom a fogysztásra.Ahhoz képest,hogy öcsém Ignis-e 9L-t fogyaszt ez maga a menyország :lol:
Ennél többet is meg lehet vele etetni bőven,ha nyomja neki az ember.Nekem ezek a fogysztások M0-belváros-M0 útvonalon jöttek ki.Sok német autós,akiknek hasonló méretű motor van az autójukban térden állva könyörögnének ezért a fogyasztásért.

Üdv.

Odzsee
V8 Powa
Odzsee
Lexus rajongó
Lexus rajongó

HozzászólásSzerző: Makaveli » 2011.01.18. 19:09

Láttam nyáron a Toyota talin élőben nagyon mutatós a gyöngyház fény!

Akkor elég alkalmi vétel volt.

Nézegetem a mostani piacon lévőket azok nem tűnek ilyen jó állapotúnak mint a Tiéd!

Ha nem indiszkrét kérdés mennyibe fájt a nagy szerviz?

Az a fogyasztás tényleg nagyon jó és nem kell parázni hogy valami elromlik mint pl a Nagy diesel cirkálóknál :D
2JZGE
Makaveli
Lexus rajongó
Lexus rajongó

HozzászólásSzerző: Odzsee » 2011.01.18. 21:23

Makaveli írta:Láttam nyáron a Toyota talin élőben nagyon mutatós a gyöngyház fény!

Akkor elég alkalmi vétel volt.

Nézegetem a mostani piacon lévőket azok nem tűnek ilyen jó állapotúnak mint a Tiéd!

Ha nem indiszkrét kérdés mennyibe fájt a nagy szerviz?

Az a fogyasztás tényleg nagyon jó és nem kell parázni hogy valami elromlik mint pl a Nagy diesel cirkálóknál :D

Olyan szempontból alkalmi vétel volt,hogy tudtam az autó előéletét újkora óta és tényleg kevés kilóméter van benne és maximálisan karban tartották.Olyan szempontból gáz,hogy mióta vettem 500-al kevesebbért is lehet válogatni a használtautón belőlük.Mármint abból a 2db-ból,ami fennt van ebből a szériából.Igaz nem ilyen szépek meg nem gyöngyfehérek és az előéletük sem tisztázott.Szóval mindenki eldöntheti,hogy megért-e plusz 500-at,hogy tudod makulátlan az autód.Mondjuk ha úgy vesszük,hogy egy nem karbantartott váltó felújítás is súrolja az 500-as határt,akkor már lehet,hogy megéri.

A szervíz egész olcsón megvolt.Mivel megcsináltam magamnak,ezért csak az alkatrészt kellett megvennem,ami kereken 105,000ft-volt.Még idén a gyertya csere lesz esedékes km futás szerint,aztán az elkövetkezendő pár évben már csak az olajat meg a szűrőket kell cserélgetnem.A többi szinte le van tudva egy életre.

Üdv.
V8 Powa
Odzsee
Lexus rajongó
Lexus rajongó

HozzászólásSzerző: bigcsabika » 2011.01.19. 16:42

Sziasztok!
Most lettem nemrég LS400 tulaj!
Igaz régi 93-as és sok munka is van vele,de nem bánom legalább megismerem a tipust!
Most Rakom össze felé a futóművet,fékeket,mert teljesen szétszedtem felújjítani!
Igaz rá ment kb 400 ezrem ami nem kis pénz főlleg,hogy 500 ba vettem a kocsit!Duplázom az értékét:D
Bele fog kerülni 1,5-2 millió ft-ba mire mindene patent lesz,de akkor tudom,hogy-hogy van össze rakva!
Sok alkatrészre van olcsóbb megoldás mint a gyári és ugyan olyan jó is!
De sok dolog van ami csak gyári kell megvenni!Elég kényelmes kocsi,de gondolom ezt nektek nem kell mondani:)További szép napot nektek!
bigcsabika
Lexus rajongó
Lexus rajongó

Képek: 4
Gépjármű tipusa: LS400
évjárat: 1993

HozzászólásSzerző: Makaveli » 2011.01.19. 18:35

bigcsabika írta:Sziasztok!
Igaz régi 93-as és sok munka is van vele,de nem bánom legalább megismerem a tipust!
Most Rakom össze felé a futóművet,fékeket,mert teljesen szétszedtem felújjítani!
Igaz rá ment kb 400 ezrem ami nem kis pénz főlleg,hogy 500 ba vettem a kocsit!Duplázom az értékét:D
Bele fog kerülni 1,5-2 millió ft-ba mire mindene patent lesz,de akkor tudom,hogy-hogy van össze rakva!
De sok dolog van ami csak gyári kell megvenni!Elég kényelmes kocsi,de gondolom ezt nektek nem kell mondani:)További szép napot nektek!

Szia!

Először is Gratulálok és Üdv a fórumon!

Egy Lexus 20, 30 évesen is Lexus lesz Örök darabok és a fanatikusoknak időtállóak :)

Azért amit tudsz és teheted gyáriba vegyél meg majd az idő igazolni fogja hogy megéri.

Sok Sikert a projekthez és ha majd tudsz rakj fel képet, hogy megcsodálhassuk!

Üdv

Makaveli
2JZGE
Makaveli
Lexus rajongó
Lexus rajongó

HozzászólásSzerző: Makaveli » 2011.01.19. 18:38

Olyan szempontból alkalmi vétel volt,hogy tudtam az autó előéletét újkora óta és tényleg kevés kilóméter van benne és maximálisan karban tartották.Olyan szempontból gáz,hogy mióta vettem 500-al kevesebbért is lehet válogatni a használtautón belőlük.Mármint abból a 2db-ból,ami fennt van ebből a szériából.Igaz nem ilyen szépek meg nem gyöngyfehérek és az előéletük sem tisztázott.Szóval mindenki eldöntheti,hogy megért-e plusz 500-at,hogy tudod makulátlan az autód.Mondjuk ha úgy vesszük,hogy egy nem karbantartott váltó felújítás is súrolja az 500-as határt,akkor már lehet,hogy megéri.

A szervíz egész olcsón megvolt.Mivel megcsináltam magamnak,ezért csak az alkatrészt kellett megvennem,ami kereken 105,000ft-volt.Még idén a gyertya csere lesz esedékes km futás szerint,aztán az elkövetkezendő pár évben már csak az olajat meg a szűrőket kell cserélgetnem.A többi szinte le van tudva egy életre.

Üdv.[/quote]

Ha már csak a gyöngyház fényt nézzük az is bele szaladna több százba és Nagyon mutatós vele az autó!

Bár láttam anno a régi felnikkel de az újjal raktad fel az Í-re a pontot nagyon beadja :D

Az nem volt akkor 2 forint de az a nem mindegy hogy nem lesz vele évekig semmi gondod nem úgy mint pl hasonló zászlóshajó német márkákkal pl.

Bár igaz ott is az elő élet Rengeteget számít!
2JZGE
Makaveli
Lexus rajongó
Lexus rajongó

HozzászólásSzerző: Odzsee » 2011.01.19. 21:31

bigcsabika írta:Sziasztok!

Szia!

Üdvözöllek a fanatikusok klubjában 8-)
Gratula az autóhoz.Tölts majd fel képet,hogy megnézhessük.Ha bármi segítség kell javítás ügyben szólj.
Az alkatrészekre tényleg van olcsóbb megoldás,mint a gyári.Pl.: Rockauto.Te honnan szoktad rendelni a cuccokat?A tiéd európai vagy usa verzió?
Az 500 nem sok érte,ha normális állapotban van az autó,mert könnyen lehet,hogy még 10 évig simán kiszolgál,ha rendbe van rakva.

Üdv.
V8 Powa
Odzsee
Lexus rajongó
Lexus rajongó

HozzászólásSzerző: Odzsee » 2011.01.19. 21:33

Makaveli írta:Olyan szempontból alkalmi vétel volt,hogy tudtam az autó előéletét újkora óta és tényleg kevés kilóméter van benne és maximálisan karban tartották.Olyan szempontból gáz,hogy mióta vettem 500-al kevesebbért is lehet válogatni a használtautón belőlük.Mármint abból a 2db-ból,ami fennt van ebből a szériából.Igaz nem ilyen szépek meg nem gyöngyfehérek és az előéletük sem tisztázott.Szóval mindenki eldöntheti,hogy megért-e plusz 500-at,hogy tudod makulátlan az autód.Mondjuk ha úgy vesszük,hogy egy nem karbantartott váltó felújítás is súrolja az 500-as határt,akkor már lehet,hogy megéri.

Üdv.

Ha már csak a gyöngyház fényt nézzük az is bele szaladna több százba és Nagyon mutatós vele az autó!

Bár láttam anno a régi felnikkel de az újjal raktad fel az Í-re a pontot nagyon beadja :D

Az nem volt akkor 2 forint de az a nem mindegy hogy nem lesz vele évekig semmi gondod nem úgy mint pl hasonló zászlóshajó német márkákkal pl.

Bár igaz ott is az elő élet Rengeteget számít![/quote]

Milyen felnikkel láttad anno az autómat?Azokkal amikkel használt-on hírdették?
V8 Powa
Odzsee
Lexus rajongó
Lexus rajongó

Következő

Vissza: LS 400