Újonc

Évjárat: 1998-2005

Újonc

HozzászólásSzerző: kolrobi » 2010.12.08. 23:15

Sziasztok!

Most regisztraltam es gondoltam bekoszonok. Orulok h van egy "sajat" forum ahol lehet tapasztalatot cserelni, de sajnalattal latom h nem esemeny dus, pedig tudom h vannak olyanok akiknek kerdesei lennenek a markaval kapcsolatban. Szerintem jo az oldal, atlathato es hasznos is tud lenni szoval gyerunk emberek neha katt erre az oldalra is :lol:
es ime a szemem fenye: ;)
Kép

Kép
kolrobi
Lexus rajongó
Lexus rajongó

Képek: 11
Gépjármű tipusa: IS 300
évjárat: 2002

Re: Újonc

HozzászólásSzerző: Makaveli » 2010.12.15. 08:57

[quote="kolrobi"]Sziasztok!

Most regisztraltam es gondoltam bekoszonok. Orulok h van egy "sajat" forum ahol lehet tapasztalatot cserelni, de sajnalattal latom h nem esemeny dus, pedig tudom h vannak olyanok akiknek kerdesei lennenek a markaval kapcsolatban. Szerintem jo az oldal, atlathato es hasznos is tud lenni szoval gyerunk emberek neha katt erre az oldalra is :lol:
es ime a szemem fenye: ;)

Szia!

Nagyon Szép az IS-d

Ez Gyári kit rajta?

Eddig mik a tapasztalataid az autóval?

Üdv

Makaveli
2JZGE
Makaveli
Lexus rajongó
Lexus rajongó

Képek: 5
Gépjármű tipusa: IS300

HozzászólásSzerző: kolrobi » 2010.12.16. 00:02

Szia!

Koszonom mindig probalok rajta csinositani ;)

2009 nyaran vettem az auto 50ezer kilometerrel az oraban es azota mar 3x voltam vele Magyarorszagon hala egnek gond nelkul. Amugy most vasarnap lesz a 4. mar alig varom...

Mostanaig egy lambda szondat es egy automata fenyszoro allito szenzort kellett kicserelnem amiket "tipushibaknak" mondanak. A lambda szonda ezeknel a motoroknal (2JZ-GE) kb 80-100 ezer kilometernel adja fel a szolgalatot (ezt mondjak), es mivel en most vagyok 86ezernel igy hiszek nekik. Meg a cd-tarra panaszkodnak h a korai modellek eloszeretettel irjak az ERR 3-as kodot ami a fejegyseg hibasodasat jelzi ha jol tudom de nem vagyok benne biztos. Nekem neha ERR 1 jelenik meg ami a fej tisztitasra utal, igaz meg nem probaltam ki egy tisztito cd-t, talan majd ha egy kicsit tobb idom lesz. Ezektol a gyari kis hibaktol eltekintve semmi problema nem volt es nagyon remelem h nem is lesz. A kesobbi modelleknel (2004-05) kijavitottak ezeket az "aprosagokat" ha pontosan vagyok informalva, de szerintem kijavit valaki ha tevedek.

Gyari kit van az auton de "keverve", ugyanis TTE kittel vettem ami az elso lokharitot, hatso szoknyat es egy angol (rossz minosegu puha felni ezert is csereltem le) 18as kerekeket tartalmazott 2003ig majd a TRD lepett a helyere ami elso/hatso szoknyat, oldalso kuszobot (ezt vettem) ajanlott az autohoz.

Nagyon szeretem es imadom vezetni ami sajnos ritkan van mert sokat dolgozok, de ha egyszer a kormany moge kerulok.... 8-) Csinaltam mar egy par dolgot rajta pl TTE ulteto rugok, egyedi kipuffogo rendszer, GS 300 18as kerekek, feknyereg festes es meg sok aprosag...

Remelem kielegito volt a valaszom ha barmilyen kerdesed van szivesen valaszolok, de lehet nem azonnal..

Amikor megvettem igy nezett ki:

Kép

Kép

manapsag pedig igy:

Kép

Kép

Kép

Kép

es a teli cipokkel :?

Kép

egyszer majd csinalok egy uj topicot ahova felrakok mindent az elejetol
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára kolrobi 2010.12.23. 15:09-kor.
kolrobi
Lexus rajongó
Lexus rajongó

HozzászólásSzerző: kolrobi » 2010.12.16. 00:35

a videot majdnem elfelejtettem, tavaly telen keszult mikor mentunk haza a baratokkal:

videa hanggsal

youtube hang nelkul

Iden nyaron visszafele
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kolrobi 2010.12.23. 15:10-kor.
kolrobi
Lexus rajongó
Lexus rajongó

HozzászólásSzerző: Makaveli » 2010.12.21. 17:59

Szép lett a gép Nagyon!

Igaz a 330d se csúnya :D
2JZGE
Makaveli
Lexus rajongó
Lexus rajongó

HozzászólásSzerző: Makaveli » 2010.12.22. 19:48

Akkor izgalmas volt az utatok:)

330d hogy vált be a kollégánaK?

Interface szerintem vissza adja a CD minősége igaz azt sose tudtam hallgatni az enyémben de Rádióhoz viszonyítva olyan jó vagy jobb
Sok függ a felvételtől is!

Nálam is jövőre esedékes a nagy szerviz féket idén megcsináltam mert tárcsa berázott kapott gyári újat.

Egyedül a gyertyák ára ami horror a többi alkatrész( én Honda-hoz mérem) elfogadható áron van.

Van ismerős és találtam egy korrekt alkatrész kereskedőt is

Ők azok :http://www.toyotabontottalkatresz.hu/

De ismerősöm is sokat segített.

De gyertyák az mint írtam mindenhol horror úgyhogy ha magadnak nézel akkor majd egy árat kérnék tőled ha nem nagy gond!

Most Yokohama-m volt nyáron és az bevált Yokohama-t vagy Bridgestone-t szeretnék de még Dunlop is játszik.

Teszteken olvasgattam dunlop egész jó japánok a vizes utat nem szeretik.

Good-year is jó úgy rémlik bár azon belül melyik az most nem ugrik be:)

Autót imádom nem is hittem hogy valaha IS300-am lesz 200-ason agyalta de szembejött Ő szerencsére és az előző autóm eladása után be is teljesült egy álom:)

Fékkel volt gondom de az nem az autó hibája volt.

Most valami nyiszorgást csinál és nem jövök rá hogy a jobbos fékmunkahenger nem megy vissza vagy a hosszbordás szíjnál a vízpumpa szíjtárcsája nyíszorog.

Érdekes mert csak 50 60km-né jön elő.

Ja és sokat áll szegény tudom az se használ neki de rövid távokon nem gyilkolom úgyhogy pihen :)

Összeségében egy álom és Imádom! :)

Neked fogyasztásod hogy alakul?

Akkor veszprémi vagy?
2JZGE
Makaveli
Lexus rajongó
Lexus rajongó

HozzászólásSzerző: kolrobi » 2010.12.22. 20:46

A BMW jol szuperal legalabbis teljesitmenyben es fogyasztasban nameg amugy is. Egyszer vett az internetrol egy "muszert" amivel le lehetett nullazni a szervizorat de olyan jol sikerult h egy honapig meg volt bolondulva a szamitogep az autoban es neha nem akart elindulni, de szerencsere megjavitotta onmagat.
Iden nyaron vett bele egy tuning boxot es eleg rendesen megnott a nyomatek az amugy se rossz motorban es most alaz mindenkit:) Azota meg nem mertuk ossze oket, de ami kesik nem mulik, nameg en varok a direct szuromre amerikabol

A gyergyak mar megvannak, meg tavaly vettem DENSO IRIDIUM SK20R majd rakeresek mennyibe kelulnek manapsag, itthon mennyiert mennek, Te milyet keresel? NGK Denso?

A nyiszorgast a fekcsere utan vetted eszre?? Mert en miutan megvettem kicsereltettem az elso fekeket gyarira majd kis ido mulva csak egy megadott sebessegnel kb mint neked 50-70 kozott elojott egy "magas" nyiszogo hang az auto elejebol. Visszavittem a helyi lexushoz ahol csinaltattam de ok nem talaltak hibat pedig az osszes feket atneztek. Hagytam az egeszet annak ellenere h nagyon idegesitett, de nem tudtam mit csinalni es egy par honap utan megszunt, erdekes az biztos....

Nekem is alom autonak tunt de nagyon akartam es vegul is sikerult. En is a 200asban gondolkodtam de jobban utana jartam es arra jutottam h jobb vetelt csinalok a 300assal hisz tobb extraval jon alapbol es a fogyasztasa se sokkal tobb mint a kistesoe nameg a teljesitmeny. A mostani uton 8.33L/100km re jott ki az atlag kb 130as temponal (2437km, 203L benzin), de ebbe volt 70-200km/h folyamatos tempo is. A varosi fogyasztas mindig valtozo, volt mar 10-12L/100km attol fugg h autokazok. A vegyes tiz alatt van.

Mindig fel szemmel nezem az emberek nyakfordito mozdulatait hisz nem egy gyakori marka az utakon foleg nem jobb kormanyos kulfoldi rendszammal :lol:

Veszpremtol 5km-re lakom Nemesvamoson, Te?

ui: bocsi az ekezetek hianyaert de angol a laptop
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kolrobi 2010.12.23. 15:12-kor.
kolrobi
Lexus rajongó
Lexus rajongó

HozzászólásSzerző: Makaveli » 2010.12.22. 21:21

Azért kipróbálnék egy 330d-t is persze csak jobb egyből ha balos a kormány :)

Havernak is csináltak a 320d-re egy szoftver frissítést de nem sokat ért.

Jól hangzik a szűrő által ajánlott teljesítmény ha jól értelmeztem :lol:

Gyertyát kiírtam valahova mert kiszedtem egyetlen egyet amihez hozzáférek.

Ezt is honda-nál tapasztaltam ki csak a gyári az igazi.

Holnapra előbányászom a típusát márka NGK az tuti.

Pontosan fék csere után!
és olyan a hangja mint egy lehajtott moszkvics nyik nyik nyik és gyorsításra egyre hagosabb és igen kb 60 70-nél elhagyja.

Mi is 3* szétkaptuk de minden rendbe volt munkahenger szépen vissza megy nem fogja a fék.

Lehet akkor keveset használtam még?!

Voltam vele hosszabb úton is igaz max még 2ezer lehet betétbe tárcsába.

Bár egyszer kicsit meghajtottam az elkerülőnkön utána mintha elmaradt volna.

Aztán tegnap valamelyik szíjtárcsa nyikkant be de ahogy melegedett el is hagyta.

Hosszbordás szíjat és a feszítő csapágyát ki is cseréltem emiatt( nyikorgást ott keretük először)

Na hátha úgy járok mint Te és egy idő után elhagyja.

Én is nézem hogy utána fordulnak csak rájöttem néha a nyikorgás miatt kicsit gáz volt

Azóta tempózok vagy lassabban megyek ne rontsam a márka hírét :D

Nekem a vegyes olyan 11 de én sokat kb 90%-ot városozok.

Ősszel láttam meg az autót és egy Jó Ismerősöm meg is kérdezte nekem és tavasszal realizálódott a dolog.

Álom volt haza jönni vele :)

Én Debrecen mellett Hajdúszoboszlón.

Szóval nem a szomszédban :D

Meddig leszel itthon?

Volt autómat is Veszprém mellé vitték el Ősküre ha jól írom a nevét.

Csak sajnos szegény nyáron összetört
2JZGE
Makaveli
Lexus rajongó
Lexus rajongó

HozzászólásSzerző: kolrobi » 2010.12.23. 21:09

Sokat nem vezettem a 330d-t foleg a tuning utan, de elvezet vezetni az tuti. A box se volt akkor szam csak miutan feltette a srac max beallitasra ugyanis volt rajt 6 beallitas (ha jol emlekszem) min-max kozott. Egyertelmuen a maxon lehet legjobban erezni a kulonbseget, de majd meglatjuk meddig birja a motor, ha tenyleg olyan jo akkor sokaig :D

Nagyon dicserik a levegoszurot ezert is dontottem mellette, mar alig varom h megjojjon.

Az alkatreszekben en is a gyarit szeretem, de en ugy tudom h Denso a gyari alkatresz, igaz en nem szettem ki oket.

A nyiszogas nagyon hasonlit az enyemhez, nekem jopar kilometer utan mult el. Gondolom mas szokatlan dolgot nem eszleltel a hangon kivul??
Magad cserelted a szijat es a feszitot? nehez? mert akkor megprobalom en is ha nem nagy munka
Ne is mond, gyuloltem azt a hangot kerultem is a tempot de felhuzott ablaknal es hangosabb radional eszre sem lehetett venni az utasterbol :lol:

Keped nincs rola? gondolom h van...ha jol olvastan navi-s a tied??
Nem a szomszedban vagyunk az biztos. Az en elso automat is osszetortek miutan eladtam :cry: ezert vigyazunk ra h masok meg leirjak....

Januar 4re tervezzuk a visszamenetelt ha az idojaras is ugy engedi es csak nyaron jovok legkozelebb, ez van tervben de meg alakulhat.
Ezalatt az ido alatt van egy par otletem amit meg kellene csinalni az auton, pl ezt a radios dolgot es gondolkod egy toronymereviton is miutan megvan a szuro...Nagyon nem akarom tulzasba vinni a modositasokat epp annyira h hasznos legyen de ne rontsa el az osszkepet. Neked vannak terveid a kozeljovore? van egy ket otlet amitol pofasabb a gep es nem kell hozza sokminden mint pl a hatso kodlampat bekotni "helyzetjelzokent" vagy feklampakent. En is most csinaltam mielott hazajottem:

Kép
Muszaki vizsgara varva
Kép

de itt van meg az iranyjelzo izzok kicserelese:

Kép

Kép

Kép

Kép
az uj es eredeti csak a kulonbseg vegett
Kép

Most a dudakat akarom athelyezni h ne legyenek szem elott
kolrobi
Lexus rajongó
Lexus rajongó

HozzászólásSzerző: Makaveli » 2010.12.24. 18:57

Ma jártam arra felétek:)

Igaz nem Lexus-al BMW-el :)

Megnéztem volna az autód csak úgy elérhetőséged nem tudom

A feszítőn csak a csapágyat cseréltem és magát a szíjat.

Azért szívás mert a hűtő szétvágja a kezed nem nagyon van hely:(

Ellenkező irányba feszíted a feszítőt és akkor le tudod venni a szíjat.

Gyertyát vettem már ki Denso SK20R11 a típusa meglestem mert kértem rá árajánlatot

Rosszul írtam előzőleg nem NGK van benne bocsi.

Fehérváron van egy Denso gyár lehet ott terem ilyen raklapszám :D

Kép

Így néz ki a Csoda :D

Felni kap új színt és talán egy első toldat.

Ültetésen még agyalok csak ugye a jó magyar utak szétszednék a hasfalát szegénynek

Ja igen Navis az enyém de még nem szereztem rá frissítést így MO nem létezik neki :)

Ja nekem is így működik a fék felhúzott ablak és zene, de leesik mikor nézik hogy a nyikorgás miatt lehet a nagy figyelem.

Bosszantó!

Nagyon jó a lámpa optika.

Sötét hátterest akartam én is, mert egyiket cserélnem kellett de mégis maradtam az eredeti krómnál.

De a Tiédet látva hiba volt :lol:

Az Index izzókat szerinted itthon is kapni?

Első lámpákat nagyon megdobja.

Ködlámpa helyzetjelzővé alakítása hogy működik, mert haverom Japánból rendelt origi helyzetjelző lámpát hozzá.

Te átkötötted?
2JZGE
Makaveli
Lexus rajongó
Lexus rajongó

Következő

Vissza: IS 200/300/SPORTCROSS